2017. január 13., péntek

Pop-up II.

Olyan ötletek valósultak meg egy-egy kísérlettel, melyek első hallásra teljesen elvetemült őrültségnek tűntek, ennek ellenére visszatérő, és sikeres vállalkozásokká fejlődtek.

A Leghűvösebb 


Tulajdonképp nem is igazán üzletről beszélhetünk, hanem az első olyan pop-up élményszolgáltatásról, ami széleskörben vált híressé viszonylag gyorsan – és ez nem más, mint Svédországban (ismét a Skandinávok!) az Icehotel.


1989 óta minden télen újjászületik; a jég, melyből felépül a Torneälven folyóból származik, és amikor a szálloda nyáron elolvad, a víz ide is tér vissza. A hotel nem csupán szálláshely, hanem igazi művészeti alkotás; minden évben körülbelül 40 alkotóművész gyűlik össze, hogy ha nem is szó szerint maradandót, de mindenesetre emlékezeteset alkossanak.


Ha fantáziavilágot teremtünk, nem árt, ha egy kis darabot megtartunk a realistább vendégeknek is. Az Icehotelben tartanak fent meleg, hagyományos szobákat is, mert felismerték, hogy a jeges ágy látványába egyesek beleremegnek.


A Legcukibb 


Előfordult már, hogy vásároltál egy játékot a kutyádnak, majd kiderült, jobban érdekli a csomagolás, mint maga a tartalom?

A Bark&Co, a BarkBox megálmodója (minden hónapban megújuló, különböző tematikus játékokat és rágcsákat tartalmazó doboz kutyáknak) erre a kérdésre kínált megoldást.New Yorkban 2016 júniusában egy héten keresztül kipróbálhatták a gazdik, milyen az, amikor a technológia biztosítja, hogy a kutyánk is és mi is elégedettek legyünk a játék kiválasztásával.
A kutyák RFID-alapú mellényeket kaptak, melyek segítségével követni lehetett, hogy mivel játszottak a legtöbbet. A tulajdonosok megvizsgálhatták az eredményt és a kedvenc játékot az eseményre fejlesztett mobil applikáción keresztül megvásárolhatták.Ma már szinte elengedhetetlen, hogy különböző okos technológiákat, alkalmazásokat, és a közösségi médiát is felhasználjuk az eseményeinken.

Azért azt nem lehet kihagyni, hogy ez a buli kiverte a cukiságbiztosítékot.