2016. december 20., kedd

Pop-up I.

Akik valaha kipróbáltak egy különleges vacsorát valami meglepő módon, vagy időben, vagy helyszínen, azok kevésbé vágynak utána egy átlagos városi étterembe.


A Legfrissebb 


Napjainkban egyre erősebb hangsúlyt fektetünk az egészséges étkezésre, illetve arra, hogy az ételek amiket fogyasztunk a lehető legkevesebb mesterséges folyamaton essenek át, minimálisra csökkentve az adalékanyagokat.

A közvetlenül a termelőktől való vásárlás, a fenntarthatóság még a legmenőbb séfek számára is kiemelkedően fontos. Erre alapozva az ’Outstanding in the Field’ szervezet 2015-ben 84 vacsorát szervezett 30 különböző termőföldön, szó szerint közelebb hozva a fogyasztót az élelmiszerhez. Gyakorlatilag egy remek lakomát tartanak a zöldségek és gyümölcsök természetes környezetében, a mezőn vagy egy szántóföldön.




Mindenesetre, aki az Anyatermészetben szervez ilyen jellegű eseményt, annak számolnia kell a házigazda szeszélyességével, azaz nem árt, ha van egy B terv eső esetére.



A Skandináv 


Ha valaki szeret szofisztikált vacsoracsatákat szervezni a haverjaival, de túl kicsi a lakása ehhez, vagy épp hidegrázást kap a szervezéstől, és nem mellesleg Londonban volt szeptemberben, az kipróbálhatta a legismertebb svéd, az IKEA DIY pop-up éttermét.



19 vendéget hívhatott magával és igazi Skandi-ihletésű ebéddel vagy vacsorával nyűgözhette le a barátait 38 szerencsés londoni, 2 hét leforgása alatt és mindezt teljesen ingyen.

És hogy mi ebben az érdekes? Gyakorlatilag a menü kiválasztását követően, egy sous-chef segítségével a barátaikkal együtt főzhették meg a saját vacsorájukat egy teljesen felszerelt helyen, mintha csak otthon lennének, és ráadásul még a mosogatással sem kellett törődniük.


A Legmagasabb 


Ha csak egy kis időt is töltesz a neten különleges étkezési lehetőségek után kutatva, akkor hamarosan biztosan találkozol a világ valamelyik táján egy daruról lógó vacsoraasztallal. A belga Dinner in the Sky fantasztikus élményt nyújt világszerte.

A Dinner in the Sky csapata idén júniusban ünnepelte a cég 10. születésnapját, ami nekik nem jelentett magaslabdát, az égig emelték újra a vendégeiket.


Brüsszelben, az ’58-as Világkiállításra felállított Atomium épülete előtt a 10 évnek megfelelően 10 db darut állítottak fel, ahol a kivételes szerencsében részesülő vendégek 10 különböző Michelin csillagos séf által elkészített 5 fogásos menüt kórtolhattak 50 méter magasan.




A szervezők azokra is gondoltak, akik nem mertek a levegőben lógva vacsorázni. Őket egy alternatív party pavilon várta a földszinten. Semmi sem volt a véletlenre bízva a brüsszeli ég alatt.



A Legtrükkösebb 


Néhány esemény alapból óriás előnnyel indul. Ilyen például a Maldív szigeteken a Six Senses Laamu hotel, ahol a szállóvendégek személyre szabott pop-up vacsorára jelentkezhetnek.

Az egész attól egyedülálló, hogy a vendégeknek az utolsó pillanatig fogalmuk sincs, hogy mit és hol fognak enni. Az esemény reggelén a résztvevők megkapják a meghívót és különböző rejtvények megoldásával jutnak el a vacsora titkos helyszínére.

Szerveztek már mediterrán lakomát bekötött szemmel egy boros pincében, vagy fish and chips vacsorát egy buja kertben. Minden sokkal kívánatosabb, ha egy kis titokzatosság veszi körül.