2016. március 17., csütörtök

1,17 millió Lumenes vetítés? Igen!

A Freightliner projekt

Nevada, USA


Aranyalma díjat nyert a 2015 FAMAB verseny PR esemény kategóriájában és az EUBEA-n 3. helyezéssel jutalmazták Termékbemutató kategóriában. A FAMAB zsűrije szerint a rendezvény egy lenyűgöző, új korszak kezdete, egy történelmi helyszínen bemutatott műszaki innováció.

Mi volt ez a rendezvény? Egy önjáró kamion bemutató PR eseménye.

A világ legnagyobb közlekedhető színpadává változtatták a nevadai Hoover gátat, Amerika egyik büszkeségét. A Daimler leányvállalata, a Freightliner 2015-ben egy rafinált eseménnyel nyűgözte le a nyilvánosságot. Las Vegas ikonikus építménye, a Hoover gát szolgált színpadként a fantasztikus bemutatóhoz.Az önjáró kamionok premierje a 200 m magas falak tetején valósult meg. A bemutatót kiegészítő káprázatos látványelem, a 39 000 négyzetméternyi vetítés volt, amit 800 méterről nagyteljesítményű projektorokkal oldottak meg a gát falán. Fantasztikus látványt nyújtott a kép és hang óriás kompozíciója. A gát egyenetlen felületén elképesztő video mappinggel keltettek életre képeket.A különleges 1,17 millió Lumenes (4592 x 2048 pixel), 30 perces vetítés elnyerte a legnagyobb fényerejű vetítés Guiness rekordját. Akkora felületen történt a vetítés, mint 9 focipálya, vagy 87 általános méretű IMAX mozivászon, és több mint 1.400 db 60 wattos izzó fényerejét használták.A vendégek, közöttük 150 nemzetközi újságíró egy magával ragadó multimédiás időutazás részesei lehettek, ami az ikonikus építmény 1930-as megépítésétől egészen a mobilitás jövőjéig kalauzolta őket.

Varázslatos show kísérte a kamiont a gátkoronán tett első útján, ami egy különleges tisztelet egy különleges jármű részére.A bemutató után a vendégek workshopon és tesztvezetésen vehettek részt.

 Forrás: BizBash