2016. március 17., csütörtök

1,17 millió Lumenes vetítés? Igen!

A Freightliner projekt

Nevada, USA


Aranyalma díjat nyert a 2015 FAMAB verseny PR esemény kategóriájában és az EUBEA-n 3. helyezéssel jutalmazták Termékbemutató kategóriában. A FAMAB zsűrije szerint a rendezvény egy lenyűgöző, új korszak kezdete, egy történelmi helyszínen bemutatott műszaki innováció.

Mi volt ez a rendezvény? Egy önjáró kamion bemutató PR eseménye.

A világ legnagyobb közlekedhető színpadává változtatták a nevadai Hoover gátat, Amerika egyik büszkeségét. A Daimler leányvállalata, a Freightliner 2015-ben egy rafinált eseménnyel nyűgözte le a nyilvánosságot. Las Vegas ikonikus építménye, a Hoover gát szolgált színpadként a fantasztikus bemutatóhoz.



Az önjáró kamionok premierje a 200 m magas falak tetején valósult meg. A bemutatót kiegészítő káprázatos látványelem, a 39 000 négyzetméternyi vetítés volt, amit 800 méterről nagyteljesítményű projektorokkal oldottak meg a gát falán. Fantasztikus látványt nyújtott a kép és hang óriás kompozíciója. A gát egyenetlen felületén elképesztő video mappinggel keltettek életre képeket.



A különleges 1,17 millió Lumenes (4592 x 2048 pixel), 30 perces vetítés elnyerte a legnagyobb fényerejű vetítés Guiness rekordját. Akkora felületen történt a vetítés, mint 9 focipálya, vagy 87 általános méretű IMAX mozivászon, és több mint 1.400 db 60 wattos izzó fényerejét használták.



A vendégek, közöttük 150 nemzetközi újságíró egy magával ragadó multimédiás időutazás részesei lehettek, ami az ikonikus építmény 1930-as megépítésétől egészen a mobilitás jövőjéig kalauzolta őket.

Varázslatos show kísérte a kamiont a gátkoronán tett első útján, ami egy különleges tisztelet egy különleges jármű részére.



A bemutató után a vendégek workshopon és tesztvezetésen vehettek részt.

 Forrás: BizBash