2016. január 4., hétfő

Tematikus divatbemutatók a párizsi divathéten

2016 tavaszi kollekció

Párizs


Míg az itthoni trendek azt mutatják, hogy a céges események kapcsán egyre kevésbé elvárás a tematikus partik szervezése, addig az utóbbi időben a nagy divatházak előszeretettel építik bemutatóikat bizonyos témák köré.

A divathét során 15-20 bemutató zajlik naponta, nehéz kitűnni a tömegből. A legnagyobb divatmágnások között is nagy a verseny, mindent bevetnek egy-egy jó Instagramra érdemes fotóért, Facebook posztért.

A szezon legkomolyabb tematikus bemutatója címet egyértelműen a két legnagyobb divatmágus Raf Simons a Diorral, és Karl Lagerfeld a Chanellel nyerte el.

Chanel 


2016 tavaszi kollekcióját Karl Lagerfeld a párizsi Grand Palaisbe álmodta meg, amit egy estére Chanel reptérré alakítottak. Egy elbűvölő légi világot teremtettek, ahol az ultramodern Chanel Airlines terminál kapujában köszöntötték az érkezőket, akik beljebb haladva a térben egy felépített reptér utasaivá váltak.


Az indulási oldalon a kijelzőtáblák a különböző Chanel események desztinációit és a “járatok” indulási idejét hirdették: Shanghai, Dubai, Salzburg, New York, illetve London és Róma, ugyanúgy, mint bármely valódi reptéren.


A kifutó színpadán LED fények szimbolizálták a repülőgépek padlózatának világítását, ahol Chanel bőröndök és sportos szandálok haladtak el.

A Chanel Airlines check-in pultja volt az az egy dekorációs elem, ami az apró tökéletes részletek között is kiemelkedően valóságosra sikerült. A pultoknál gyönyörű és segítőkész modellek kifogástalanul alakították a földi kiszolgáló személyzetet.

Dior 


Raf Simons, a Dior kreatív vezetőjeként a párizsi divathéten vezényelte le utolsó divatbemutatóját. Kezei alatt a Louvre udvara egy illatozó, virágzó domboldallá alakult.


A tájkertészet művésze, Eric Chauvin 18 napig ültette, válogatta a sarkantyúvirágokat és ültette el, hogy egy biodinamikus díszletet varázsoljon a párizsi divathét fő attrakciójaként. A kívül-belül 6.500 négyzetméternyi területen több, mint 400ezer virágot ültettek el.

Az épületen belül kialakított fényes fehér térből néhány óriás robot fénykar emelkedett ki és világította meg a kifutót.


Forrás: BizBash