2015. december 29., kedd

Elképesztően ötletes Emirates promóció

Foci, szurkolás, repülés

Lisszabon, Portugália


Az idei év egyik legemlékezetesebb marketing eseménye azzal kezdődött, hogy az Emirates aláírt egy három évre szóló szponzorációs szerződést a lisszaboni futball klubbal, a Benfica-val. A megállapodást követően a légitársaság úgy döntött, hogy elindít egy újabb napi járatot Lisszabonba. Az Emirates 2012 júliusa óta kezdte portugál útjait, azóta mintegy 500 ezer utast szállítottak. A napi második járattal hetente 10 ezer ülőhellyel növelik az eredményüket.

Visszatérve a Benficával kötött szponzorációs megállapodásra, abban egyeztek meg a sportklubbal, hogy 2017-18-as szezon végéig a “Fly Emirates” felirat díszíti a játékosok mezeit.

A lisszaboni Estádio da Luz stadionban meglepetés performansszal köszöntötte az Emirates a 65 ezer összegyűlt szurkolót. A vállalat 8 légiutaskísérője percekkel a Benfica – Sporting Lisbon meccs előtt kisétált a stadionba és a repülőgépeken előadott biztonsági instrukciók stílusában bemutatták a szurkoló tömegnek, hogyan fejezhetik ki rajongásukat kedvelt csapatuk felé. Természetesen a biztonsági előírásokat is közölték, többek között a menekülési útvonalakra is felhívták a figyelmet.


A stadion látogatói hangosbemondón is megkapták az iránymutatásokat:
“Az Emirates üdvözli Önöket az Estádio da Luz fedélzetén. Ennek a stadionnak 32 kijárata van és ma 65 ezer szurkolót köszöntünk.”


A stewardessek egy szurkolói sálat is használtak előadásukhoz, így nyomatékosítva elkötelezettségüket a Benfica csapata iránt, és így adták az instrukciókat a szurkolási magatartásra vonatkozóan. Többek között azt is megtudhattuk, hogy kell a fejünk felett rázni a sálat és örülni egy-egy gólnak. A tömeg örömmel reagált a légikísérők felszólítására és a meccs góljait megfelelően elsajátított mozdulatokkal ünnepelték.