2015. március 5., csütörtök

Az a bizonyos rekordokat döntő halftime show

Super Bowl 2015

USA, Arizona


Februárt követően nem hagyhatjuk ki, hogy megemlítsük a Super Bowl halftime showját, ahol nem csak maga a show különleges, de a színpad felállítása is – a rendelkezésre álló extra rövid idő miatt.

Ezen a linken a teljes szünet timelapse videója nézhető meg, a show képei mellett lenyűgöző látvány a színpad létrejötte majd eltűnése percek alatt. 

http://www.abc15.com/news/news-photo-gallery/katy-perry-shines-in-halftime-show-feb-1-2015

A setup gyorsasága mellett különleges volt a teljesen újra és újra megújuló színpadkép és a számos táncos.A fő attrakció Katty Perry fellépése volt, de vendégművészként nem utolsósorban Lenny Kravitz és Missy Elliott is emelték az est fényét.A showt Katy Perry egy fém robot oroszlán hátán nyitotta meg a 'Roar' című dalával. A folytatásban  repülés közben is énekelt, a színpadot és környékét interaktív padlóvetítéssel és videomappinggel keltették életre, a 'Firework' számot pedig természetesen tűzijáték kísérte.
A vetítés és a világítás a GlowMotion Technologies nevéhez fűződik, akik 616 világító, wireless irányítású gömbbel indították a showt és több mint 1600 négyzetméternyi területet vetítettek be.
A showt követő második nap a Guinness World Records bejelentette, hogy Perry előadása elérte a 118,5 milliós nézőszámot az USA-ban, így a Super Bowl történetének legnézettebb és legsikeresebb félidős előadásává vált. A performansz nézettebb volt, mint maga a meccs, ami "csak" 114,4 millió tévénéző figyelmét kötötte le.

Az előadás érdekessége még, hogy a "Teenage Dream" alatt strand témájú jelmezbe öltözött táncosok kísérték, közülük is a Katy balloon táncoló cápa hívta fel igazán magára a figyelmet.A 'Left Shark', azaz a 'Bal Cápa', ahogy az Internetezők pillanatok alatt elnevezték, eltért a koreográfiától és rövid ideig külön életet élt a színpadon. Villámgyorsan jobbnál jobb mémek árasztották el a netet.