2015. július 6., hétfő

Minél nagyobb, annál jobb

Mire lehet jó Amerika legnagyobb diszkógömbje? 

Miami 


Mikor a Triton Productions kreatívjait megkérdezték, mivel dobják fel a "lakásavató" bulit, eszükbe jutott néhány nyerő ötlet. Kissé nagyképű persze a Paramount Miami Worldcenter átadását lakásavatónak nevezni, főleg, ha az Államok legnagyobb diszkógömbje van a középpontban - valós és átvitt értelemben is.

“Azt szerettük volna, mindenki tudja, mi történik nálunk“ - kezdi a történetet a Triton kreatív vezetője, Javier Velarde - “mindenki könnyen rájöhetett a városban, hogy kell hozzánk eljutni, hiszem csak követni kellett a fényt”.


Maga a gömb ötlete hamarabb született meg, mint a megvalósíthatóság elemzése, így gondot is okozott eleinte, mert ekkora méretben ritkán áll rendelkezésre bérelhető diszkógömb. Vannak persze szereplők a piacon, akik nagyobb modellekkel dolgoznak, de ebben az esetben más volt a lépték. Derek Dyer volt Salt Lake City-ből az, aki megoldotta a problémát, ugyanis a város szilveszteri ünnepségére pont készített egy 6,5 m átmérőjű gömböt, melyet utána készséggel bérbe is adott.

Nem volt persze egyszerű egy ekkora eszközt mozgatni és installálni, hiszen az ezernél is több tükröt tartalmazó gömb több, mint egy tonnát nyom, 50 m széles, teherautó és daru szükséges a szállításához, egy hozzáértő csapat három napi munkájával.


A mechanizmus egyszerű volt, és jól is működött: az első 500 ember, aki megjelent a bulin, nem is volt meghívva, csak a gömb csalta őket a helyszínre, és végül 1500 vendég érkezett.


A vendégeket DJ és egy futurisztikus tánccsapat szórakoztatta.



Forrás: BizBash